Kosten gastouderopvang


Kosten gastouderopvang en bureaukosten
Het adviestarief van de gastouder is 5,83 euro per uur per kind exclusief luiers en babyvoeding. Daarnaast is de vraagouder per maand een vast bedrag aan bureaukosten verschuldigd. De bureaukosten bedragen in 2021 35 euro per maand (eerste kind). Voor het tweede kind betaalt u 20 euro per maand. Voor elk volgend kind rekenen wij geen bureaukosten. Om vraagouders die weinig uren afnemen tegemoet te komen rekenen wij 1,00 euro per uur aan bureaukosten indien maandelijks minder dan 55 uren worden afgenomen (2 kinderen of meer) of minder dan 35 uren (1 kind). Dit echter met een minimumbedrag van 15 euro per maand.

Doordat wij een vast tarief per maand aan bureaukosten rekenen wordt de opvang een stuk goedkoper bij meer uren. Het maximale tarief dat door de overheid word vergoed is 6,49 euro per uur.

Offerte
Door middel van een verstrekte offerte kunt u de kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Om deze offerte op te stellen heeft Gastouderbureau Koekeloere de volgende gegevens nodig:

Ø  het aantal opvanguren per dag;
Ø  het aantal opvangdagen per week;
Ø  het aantal vakantieweken per jaar.

In deze offerte zijn de kosten voor de gastouder en het gastouderbureau uitgesplitst. Beide kosten komen echter wel in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag. Zo kunt u van tevoren uitrekenen waar u aan toe bent zonder later voor verrassingen te staan.

Incasseren en uitbetalen
Gastouderbureau Koekeloere verzorgt de betalingen maandelijks achteraf. Hierbij betaalt de vraagouder het aantal afgenomen uren van de afgelopen maand. De gastouder ontvangt vervolgens de afgesproken vergoeding. Deze betalingen lopen via Gastouderbureau Koekeloere. Dit is verplicht gesteld door de overheid.

De financiële afhandeling is als volgt geregeld:
De gastouder legt de uren vast die het kind per dag heeft gemaakt. Dit vind plaats in een digitale omgeving waar zowel de gastouder als de vraagouder in kunnen loggen met hun eigen unieke code. De opgegeven uren kunnen vervolgens door de vraagouder worden geaccordeerd of afgekeurd. Het gastouderbureau maakt naar aanleiding van de opgegeven uren de factuur op, incasseert bij de vraagouder en betaalt vervolgens de gastouder uit.

Indien u als vraagouder niet akkoord gaat met de factuur neemt u contact op met het gastouderbureau en kan de factuur in overleg eventueel worden aangepast.

Rond de 15de van de maand incasseert Gastouderbureau Koekeloere de factuur bij de vraagouders. Vervolgens betalen wij binnen drie werkdagen het verschuldigde bedrag aan de gastouders. De vraagouders zijn er verantwoordelijk voor dat er geïncasseerd kan worden van de door hun opgegeven bankrekening.